Geonapló

Nyilvános, de nem annyira. MOLNÁR GUSZTÁV blogja

Trump orosz kém?

1 hozzászólás

Ha a megválasztott amerikai elnököt a jelenleg uralkodó balliberális titkosszolgálati-politikai hatalmi rendszer a feltételezett „orosz kapcsolat” miatt próbálja meg falhoz állítani, ő habozás nélkül „a nép”-hez fog folyamodni.

Alfred Tarski nevéhez fűződik az alábbi, logikai értelemben „igaz”, azaz helyes ítélet: „Ha 2×2 5, akkor New York kisváros”. Ez járhatott Kathleen Parker, a Washington Post Pulitzer-díjas publicistásának a fejében (ha meg nem, akkor annál érdekesebb a dolog), amikor Ha Obama muszlim, akkor Trump orosz kém? címmel lapja január 5-i számában publikálta éppen esedékes cikkét .

Ebben (némileg tömörítve) a következőket mondja:

 

Az elmúlt kilenc évben a dolgokhoz csak félig-meddig konyító amerikaiak, újabban Trumppal az élen, makacsul azt hangoztatták, hogy Obama muszlim és hogy Kenyában született.

Ugyanezek az Obama-szkeptikusok [Obama-doubters] eddig egyáltalán nem aggódtak amiatt, hogy  Trump milyen lovagiasan viszonyul az Egyesült Államok elleni orosz cyber-támadás kérdéséhez.

Tekintettel minderre és a legfrissebb bizonyítékokra, nem volna itt az ideje, hogy Trumpot orosz kémnek nyilvánítsuk?

Nem hiszem, hogy kém volna, mert vele ellentétben nekem nincsenek őrült ötleteim.

Mennyire szürreális egyáltalán elgondolni, hogy az az ember, aki hamarosan elnök lesz, hosszú időn keresztül egy velejéig paranoiás híresztelésen alapuló konspirációs elmélet mellett kötelezte el magát.

Mennyire rémületes.

És most? Ami annyira nyilvánvalóan az orosz vezetés, az orosz hackerek és kémek konspirációja, azt Trump ismételten pocsék hírszerzési munkának minősítette. Vajon miért viselkedhet így? Vajon azért, mert képtelen elviselni, hogy valaki azt gondolja: hasznot húzott a cyber-támadásból? Vagy arról van szó, hogy már előre tudott róla, és nem akarja, hogy ez kiderüljön? Így születnek a konspirációs elméletek. De néha az összeesküvés egyszerűen összeesküvés – és a hülye az hülye. [Kiemelés tőlem – M. G.]

Gondoljanak bele: a legjobb hírszerzési adataink azt mutatják, hogy Oroszország állt a Demokrata Párt meghekkelése mögött. Trump, aki hosszú idő óta csodálja  Vlagyimir Putyin orosz elnököt (egy volt, egy mindenkori KGB-ügynököt), kételkedik ebben. [Nem ebben kételkedik, hanem abban, hogy ennek – bárki is csinálta – érdemi befolyása volt a választásokra. – M. G.]           

Gondoljanak csak bele: Trump inkább árul egy gyékényen a mi legvadabb geopolitikai ellenfelünkkel (Mitt Romney szerint, ugyebár), mint hogy elhiggye, amit a mi legjobb embereink állítanak.

Könyörgöm, mondják meg nekem: kinek az oldalán áll ez az ember? Mikor kellett legutoljára egy megválasztott elnökkel kapcsolatban ezt a kérdést feltenniük?  

Január 6-án Trump találkozott a valódi amerikai kémekkel, akik megpróbáltak bizonyos dolgokat elmagyarázni neki. Vajon Trump tanult ebből valamit? A találkozó utáni nyilatkozatából ítélve: nem.   

Egyszóval, amennyiben a megválasztott elnök mindezt kétségbe vonja, és az ellenség pártját fogja a saját országa legfőbb érdekeivel szemben, az ember kénytelen arra gondolni, hogy Trump nemzetbiztonsági veszélyt jelent.

Oroszországban ezt hazaárulásnak neveznék.  

*

Már megírtam  pár nappal ezelőtt, hogy nem értek egyet a filmes Michael Moore-ral, aki decemberben azt jósolta, hogy „lehetséges, éppenséggel lehetséges”, hogy még Trump beiktatása előtt történni fog valami, „valami őrült dolog”, ami megakadályozhatja Trump hatalomra kerülését. Nem fog történni semmi. Ha csak azt nem számítjuk ilyen őrült történésnek, hogy Trumpot a washingtoni establishment legfontosabb lapjában lehazaárulózzák. Persze csak célozgatva. De azért világos különbséget téve az ostoba konspirációs elméletek és a „tényleges konspiráció” között.

Obama lényegében ugyanezt állította, amikor megüzente Trumpnak: sürgősen döntse el, melyik csapatban játszik. Abban, amelyikben Putyin, vagy abban, amelyikben „mi, amerikaiak”.

Ha ezt a leköszönő establishment nem hagyja sürgősen abba, akkor Amerikában nagyon fura dolgok történhetnek. Trump legújabb, a most leköszönő titkosszolgálati vezetőkkel udvariasságból megtartott találkozóját  követően  szélnek eresztett Twitter-üzenetei közül csak egyet idéznék: „Elég problémánk van a világban, semhogy még egy újabbat kreáljunk magunknak. Az én elnökségem alatt Oroszország sokkal jobban meg fogja becsülni az Egyesült Államokat, és valószínűleg mindkét ország azon fog dolgozni, hogy együtt a világ sok nagy és sürgető problémáját megoldják.”

Ezek persze – most még – csak szavak. De olyan szavak, amelyeket 40-50 millióan lájkolnak Amerikában. Tehát ne legyenek kétségeink afelől, hogy ha a megválasztott elnököt a jelenleg uralkodó balliberális titkosszolgálati-politikai hatalmi rendszer a feltételezett „orosz kapcsolat” miatt próbálja meg falhoz állítani, ő habozás nélkül „a nép”-hez fog folyamodni.

Reklámok

One thought on “Trump orosz kém?

  1. Csak egy igazán katasztrofális dolog történhetne: mint JFK-vel….ilyen, ha az elnök tengelyt akaszt a szakszolgálatokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s